Obec Řícmanice

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Důležité odkazy

Oddíl postranní lišty

Koupaliště

Obsah stránky

Letní seniorské setkání, čt 20.6. od 12:00 hodin

Letní seniorské setkání 

V červnu bychom vás rádi pozvali na další z procházek po pamětihodnostech města Brna. Tentokrát bychom v rámci komentované prohlídky s průvodcem navštívili monumentální podzemní vodojemy pod Žlutým kopcem, technickou památku, která zároveň fascinuje svou industriální krásou a vznešeností – často jsou vodojemy přirovnávány k podzemním katedrálám. Celá prohlídka trvá kolem 60 až 90 minut.

Vstupné pro seniory by bylo hrazeno obcí, pokud byste chtěli vzít nějaké další rodinné příslušníky, platili by vstup podle ceníku Vodojemů (pokud by nás ale bylo dost, měli bychom skupinovou slevu 10% a hlavně budeme mít komentovanou prohlídku s průvodcem, které jsou pro veřejnost stabilně o víkendech vyprodané). Více o vodojemech najdete zde: https://vodojemybrno.cz/o-vodojemech/

Pokud byste se chtěli prohlídky zúčastnit, nabízíme termín ve čtvrtek 20. června od 12 hodin. Prosím, dejte nám co nejrychleji vědět, abychom mohli zarezervovaný termín definitivně potvrdit (bohužel o komentované prohlídky je velký zájem a TIC nám nemůže držet více, než jeden termín – pokud by ale tento zásadně nevyhovoval a zároveň bychom se byli schopní rychle dohodnout, mohla bych zkusit ještě náhradní termín ve čtvrtek 13. června v 11 hodin, který je zatím volný, ale to se může změnit každým dnem. 

Praktické náležitosti:

Do Brna bychom se vypravili na vlastní náklady hromadnou dopravou z Řícmanic, můžete se ale připojit kdykoli nebo se setkáme před vstupem. Vchod do Vodojemů Žlutý kopec se nachází 3 minuty od zastávky trolejbusů č. 35, 38, 39 – Tvrdého nebo 10 minut od zastávky tramvaje č. 4 – Úvoz. Pohyb v podzemí není nijak fyzicky náročný, je možné je navštívit dokonce i s kočárkem. V jednom z vodojemů je nerovná podlaha a na zemi občas kaluže vody, proto je dobré vzít si pevnou obuv. Celoročně je také uvnitř chladněji – kolem 13 stupňů Celsia a vlhko, je tedy ideální vzít si za teplého počasí jednu vrstvu navíc.

Přihlášky posílejte na mail obec@ricmanice.cz nebo telefonicky na 545 227 567, 777 824 574 (paní Borůvková), 607 251 182 (místostarostka), 724 999 866 (starosta).

Díky za zprávu a těšíme se na vás!

Kulturní výbor obce Řícmanice

Datum a čas: 22.05.2024 17:12
Napsal: starosta
Kategorie: 06 Kulturní akce

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Oddíl postranní lišty

Novinky na e-mail

Patička stránky